Sidfläsk med kokt potatis och persiljesås

Ingredienser
4portioner
- 1kgpotatisar (små)
- ½tsksalt
- 16skiva(or)fläsk (lättsaltat)
Persiljesås
- 25gsmör
- 2½mskmaizenamjöl
- 3dlmjölk
- 1-2dlpotatisvatten
- 3dlpersilja (finhackad)
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
1. Skala potatis och koka den (20-25 minuter).
2. Skär fläsket i skivor om det inte redan är skivat.
3. Stek fläsket knaprigt i en stor stekpanna, några skivor i taget och 3-4 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och håll fläsket varmt.
Du kan också lägga in fläsket i ugnen och steka det på 225 grader i 20 minuter, eller tills det är knaprigt och fått färg.
Persiljesås
4. Smält smöret i en kastrull.
5. Tillsätt mjölet och rör ut.
6. Späd med mjölk och vatten, lite i taget medan du kokar upp persiljesåsen. Vispa under tiden och rör ut eventuella klumpar.
7. Sänk värmen och låt koka i 5 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränns.
8. Skölj, plocka och finhacka persiljan.
9. Tillsätt persiljan och smaka av persiljesåsen med salt och peppar.
Servera det stekta fläsket med persiljesås och kokt potatis.