Sidfläsk med kokt potatis och persiljesås

Tallrik med stekt fläck, persoljesås, kokt potatis och gröna

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    potatisar (små)
  • ½tsk
    salt
  • 16skiva(or)
    fläsk (lättsaltat)

Persiljesås

  • 25g
    smör
  • msk
    maizenamjöl
  • 3dl
    mjölk
  • 1-2dl
    potatisvatten
  • 3dl
    persilja (finhackad)
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Skala potatis och koka den (20-25 minuter).

2. Skär fläsket i skivor om det inte redan är skivat.

3. Stek fläsket knaprigt i en stor stekpanna, några skivor i taget och 3-4 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och håll fläsket varmt.

Du kan också lägga in fläsket i ugnen och steka det på 225 grader i 20 minuter, eller tills det är knaprigt och fått färg.

Persiljesås

4. Smält smöret i en kastrull.

5. Tillsätt mjölet och rör ut.

6. Späd med mjölk och vatten, lite i taget medan du kokar upp persiljesåsen. Vispa under tiden och rör ut eventuella klumpar.

7. Sänk värmen och låt koka i 5 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränns.

8. Skölj, plocka och finhacka persiljan.

9. Tillsätt persiljan och smaka av persiljesåsen med salt och peppar.


Servera det stekta fläsket med persiljesås och kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!