Sill i kapprock

Publicerat:
2015-01-21Ingredienser
4portioner
- 4 stsillfiléer
- 8 stfasta kokta potatisar
- 2 stgula lökar, tunt skivade
- 2mskfinhackad dill
- 1mskfinhackad gräslök
- 50gnormalsaltat smör
- salt och nymalen vitpeppar
- 4 arksmörpapper
- olja till stekning
- 1 stuppvispat ägg till pensling
Så lagar du
1. Koka potatisen i saltat vatten med skalet på. När kalla, skala och skiva tunt. Stek den skivade löken i smöret tills den är mjuk men ej fått stekyta.
2. Gör smörpappersarken, de skall vara ovala så att man kan göra ett snyggt paket!
3. Fördela ½ av potatisen på arken, mitt på. Lägg en urvattnad sillfilé på varje, salta och peppra försiktigt. Fördela sedan löken på varje sillfilé, strö över dill och gräslök, samt sist resten av potatisen. Salta och peppra lite försiktigt.
4. Pensla kanterna på smörpappret med det uppvispade ägget Vik och vecka ihop smörpappret så att det blir absolut tätt.
5. Värm en gjutjärnspanna med olja, lägg i sillpaketen och kör i ugn 200 grader ca 12 min.