Sill i päls

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 250gsillfiléer (matjessill eller urvattnad, salt sill)
- 1liten rödlök, ca 30 g
- 3dlmajonnäs
- 3kokta potatisar
- 6-7kokta rödbetor, ca 300 g
- 3kokta morötter, ca 250 g
- 2syrliga äpplen
- 4hårdkokta ägg
- dillvippor
Så lagar du
Skär sillen i små bitar eller skivor.
Finhacka löken. Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut på ett fat
ca 20 cm i diameter.
Riv eller finfördela skalad potatis, rödbetor och morötter var för sig, använd matberedare. Skala och riv äpplen grovt.
Varva sedan potatis, rödbetor, morötter och äpple i fyra lager över sillen, bred ut 3-4 msk majonnäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonnäs överst. Täck med plastfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
Skala och riv äggen på rivjärn och strö över som ett täcke strax före serveringen.
Garnera med dill.
Sillen med en "päls" av finrivna grönsaker är god att servera med nykokt potatis eller med ett gott knäckebröd.