Sill i päls

Sill i päls

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 250g
    sillfiléer (matjessill eller urvattnad, salt sill)
  • 1
    liten rödlök, ca 30 g
  • 3dl
    majonnäs
  • 3
    kokta potatisar
  • 6-7
    kokta rödbetor, ca 300 g
  • 3
    kokta morötter, ca 250 g
  • 2
    syrliga äpplen
  • 4
    hårdkokta ägg
  • dillvippor

Så lagar du

Skär sillen i små bitar eller skivor.

Finhacka löken. Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut på ett fat

ca 20 cm i diameter.

Riv eller finfördela skalad potatis, rödbetor och morötter var för sig, använd matberedare. Skala och riv äpplen grovt.

Varva sedan potatis, rödbetor, morötter och äpple i fyra lager över sillen, bred ut 3-4 msk majonnäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonnäs överst. Täck med plastfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.

Skala och riv äggen på rivjärn och strö över som ett täcke strax före serveringen.

Garnera med dill.

Sillen med en "päls" av finrivna grönsaker är god att servera med nykokt potatis eller med ett gott knäckebröd.

Dela det här receptet med dina vänner!