Sill à la Lindström

Sill à la Lindström: Röd röra på små smörgåsar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassiska biffingredienserna används till en smakrik och festlig sillröra som är lätt att förbereda och servera.

Ingredienser

4 - 6portioner

Sillröra

  • 1paket
    5-minuterssill
  • 1dl
    finhackad gul lök
  • 1dl
    finhackade inlagda rödbetor
  • 2-3msk
    kapris
  • 1st
    äggula
  • 1-2msk
    dijonsenap
  • nymalen vitpeppar

Servering

  • 8-10skiva(or)
    kavring eller bitar av knäckebröd
  • lite crème fraiche, 34 %

Så lagar du

1. Skölj av sillen hastigt, torka med hushållspapper och hacka den fint. Blanda sillen med lök, rödbetor, kapris och äggula. Smaka av med senap och vitpeppar. Ställ kallt att mogna någon timme.

2. Ta eventuellt ut rundlar av kavringen med glas eller kakmått. Smöra brödet och fördela sillröran på. Toppa med en liten klick crème fraiche.

Dryckförslag

Öl
Jämtlands Påsköl, Sverige

Nr 1385, 20:90 kr/33 cl

Pumpviken Påsköl, Sverige

Nr 1341, 30:30 kr/50 cl

Alkoholfritt

Eriksbergs Julbordslager, Sverige

Nr 1960, 11:90 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!