Sill à la Lindström

Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Klassiska biffingredienserna används till en smakrik och festlig sillröra som är lätt att förbereda och servera.
Ingredienser
4 - 6portioner
Sillröra
- 1paket5-minuterssill
- 1dlfinhackad gul lök
- 1dlfinhackade inlagda rödbetor
- 2-3mskkapris
- 1stäggula
- 1-2mskdijonsenap
- nymalen vitpeppar
Servering
- 8-10skiva(or)kavring eller bitar av knäckebröd
- lite crème fraiche, 34 %
Så lagar du
1. Skölj av sillen hastigt, torka med hushållspapper och hacka den fint. Blanda sillen med lök, rödbetor, kapris och äggula. Smaka av med senap och vitpeppar. Ställ kallt att mogna någon timme.
2. Ta eventuellt ut rundlar av kavringen med glas eller kakmått. Smöra brödet och fördela sillröran på. Toppa med en liten klick crème fraiche.
Dryckförslag
Öl
Jämtlands Påsköl, Sverige
Nr 1385, 20:90 kr/33 cl
Pumpviken Påsköl, Sverige
Nr 1341, 30:30 kr/50 cl
Alkoholfritt
Eriksbergs Julbordslager, Sverige
Nr 1960, 11:90 kr/33 cl