Sill med lime och ingefära

Ingredienser
8portioner
Lag
- 1dlättikssprit 12%
- 2dlströsocker
- 3dlvatten
- 1röd chili
- 1msksvartpeppar, hel
- 2tskfänkålsfrö
Övrigt
- 2lime, rivet skal
- 1röd lök
- ½purjolök
- 10cmfärsk ingefära
- 2burk(ar)inläggningssill
Så lagar du
1. Koka upp samtliga ingredienser till lag, låt svalna, tillsätt limeskal.
2. Ansa och skär lök och ingefära i tunna skivor, ingefäran går även bra att skära i fina strimlor.
3. Häll av och skölj sillen, skär i ca 2 cm breda bitar på snedden.
4. Varva sill, lök och ingefära i burkar. häll på lag.
5. Låt stå i kylen minst 1 dygn men gärna 2 dygn så smakerna hinner utvecklas.
Tips
Receptet går bra att halvera.