Silltårta

Silltårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker tårta för midsommarbuffén!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 200g
    kavring eller annat mörkt bröd
  • 50g
    smör

Fyllning

  • 4
    ägg
  • 1burk(ar)
    matjessill + 1 msk sillspad
  • gräslök
  • ½
    rödlök
  • 1burk(ar)
    lättcremefraiche
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Riv brödet och blanda det med smält smör.

2. Tryck ut brödet i en glasform eller annan form.

3. Hårdkoka äggen. Skala och hacka äggen. Hacka sillen, löken och  gräslöken.

4. Blanda sill, ägg, gräslök, lök och creme fraiche och smaka av med peppar. Bred ut fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfilm och ställ kallt. Tårtan bör stå kallt i minst 2 timmar för att mogna.

5. Garnera med gräslök och fina rödlöksringar och lite dill före servering 

Dela det här receptet med dina vänner!