Silltårta

Publicerat:
2016-06-22Tillagningstid:
Läcker tårta för midsommarbuffén!
Ingredienser
6 - 8portioner
- 200gkavring eller annat mörkt bröd
- 50gsmör
Fyllning
- 4ägg
- 1burk(ar)matjessill + 1 msk sillspad
- gräslök
- ½rödlök
- 1burk(ar)lättcremefraiche
- svartpeppar
Så lagar du
1. Riv brödet och blanda det med smält smör.
2. Tryck ut brödet i en glasform eller annan form.
3. Hårdkoka äggen. Skala och hacka äggen. Hacka sillen, löken och gräslöken.
4. Blanda sill, ägg, gräslök, lök och creme fraiche och smaka av med peppar. Bred ut fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfilm och ställ kallt. Tårtan bör stå kallt i minst 2 timmar för att mogna.
5. Garnera med gräslök och fina rödlöksringar och lite dill före servering