Silviakaka

Publicerat:
2020-09-02Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
30 - 40portioner
- 4stägg
- 4dlströsocker
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 2dlvatten
- 1stcitron, det gula av skalet rivet
- 1tskkanel, malen
Glasyr
- 300gsmör
- 3dlströsocker
- 4stäggulor
- 1dlflorsocker
- 1 ½mskvaniljsocker
- 2dlkokos
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn).
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Rör ihop bakpulver och mjöl, rör ner i smeten tillsammans med vatten och citron. Rör snabbt ihop till en slät smet.
4. Tillsätt kanel och rör slarvigt ner den.
5. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda på nedersta falsen tills kakan är genomgräddad. Det tar ca 25 minuter, men testa mot slutet eftersom tiden kan variera med olika ugnar.
6. Låt kakan svalna.
7. Gör glasyr: Smält smör, tillsätt strösocker och koka ihop en minut.
8. Vispa ner äggulor och hetta upp under vispning tills du ser en bubbla.
9. Vispa i florsocker, vaniljsocker och 1 dl kokos, häll glasyren över kakan. Om du vill kan du picka några små hål med en liten kniv eller potatissticka så glasyren åker in i kakan. Strö på resterande kokos. Låt svalna.
10. Ställ svalt och skär i rutor.
Tips
Kakan går bra att frysa.