Silviakaka

Silviakaka.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Klassisk kaka, här i långpanneversion. Här är det den krämiga, vaniljdoftande smörglasyren som är hela grejen.

Ingredienser

30 - 40portioner

  • 4st
    ägg
  • 4dl
    strösocker
  • 4dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2dl
    vatten
  • 1st
    citron, det gula av skalet rivet
  • 1tsk
    kanel, malen

Glasyr

  • 300g
    smör
  • 3dl
    strösocker
  • 4st
    äggulor
  • 1dl
    florsocker
  • 1 ½msk
    vaniljsocker
  • 2dl
    kokos

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn).

2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

3. Rör ihop bakpulver och mjöl, rör ner i smeten tillsammans med vatten och citron. Rör snabbt ihop till en slät smet.

4. Tillsätt kanel och rör slarvigt ner den.

5. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda på nedersta falsen tills kakan är genomgräddad. Det tar ca 25 minuter, men testa mot slutet eftersom tiden kan variera med olika ugnar.

6. Låt kakan svalna.

7. Gör glasyr: Smält smör, tillsätt strösocker och koka ihop en minut.

8. Vispa ner äggulor och hetta upp under vispning tills du ser en bubbla.

9. Vispa i florsocker, vaniljsocker och 1 dl kokos, häll glasyren över kakan. Om du vill kan du picka några små hål med en liten kniv eller potatissticka så glasyren åker in i kakan. Strö på resterande kokos. Låt svalna.

10. Ställ svalt och skär i rutor.

Tips

Kakan går bra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!