Sjömansbiff

Publicerat:
2018-11-20Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 800gskivat nötkött
- 1kgpotatis
- 4gula lökar, grovhackade
- 5dlköttbuljong
- 4lagerblad
- 33clöl
- salt och peppar
- timjan, gärna färsk
- smör och olja
- 1mskvetemjöl
- 5kryddpepparkorn
- 5vitpepparkorn
- 3kryddnejlikor
- soja
- saltgurka
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och skiva löken.
3. Skala potatisen och skär i 1 centimeter tjocka skivor.
4. Dela köttskivorna i mindre bitar (ej större än 8 x 8 centimeter) salta och peppra.
5. Bryn köttet och löken var för sig.
6. Smörj en gjutjärnsgryta med smör och varva; potatis, kött och lök, pudra lite vetemjöl emellan. Börja och sluta med potatis.
7. Tillsätt nejlikor, vit- och kryddpepperkorn. Lägg i ett lagerblad och en timjankvist här och där.
8. Häll i buljong och ölen ihop med en skvätt soja. Ställ grytan med lock i ugnen och låt puttra i cirka 1½ timme.
9. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite hackad persilja. Servera med saltgurka!
Tips
Variera nötköttet mellan högrev, innanlår och fransyska.