Sjömansbiff (på engelska kallad Biff á la Nelson)

Sjömansbiff (på engelska kallad Biff á la Nelson)

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 8skiva(or)
    innanlår (cirka 600 g)
  • 2st
    stora lökar
  • 2kg
    potatis
  • 5dl
    vatten
  • 5dl
    öl
  • 2msk
    mjöl
  • 1dl
    vatten
  • salt och peppar
  • persilja

Så lagar du

Skär köttet i stora bitar, bryn dom i en stekpanna, salta och peppra.

Lägg över köttet i en gryta. Skiva löken och bryn den i stekpannan. Lägg över den i grytan. Häll 5 dl öl och 5 dl vatten över köttet och löken i grytan och låt det koka i 1 timme.

Skiva potatisen och bryn den i en stekpanna så att den får färg.

Lägg i potatisen i grytan och koka ytterligare 20 minuter.

Blanda redningen, 2 msk mjöl och 1 dl vatten och häll i grytan.

Koka upp och strö över massor av hackad persilja innan servering.

Servera med sallad, inlagd gurka och rödbetor.

Dela det här receptet med dina vänner!