Sjötunga Walewska

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gfilé av sjötunga
- 200ghummer eller räkor (efter 600 g filé)
- 6-8skiva(or)tryffel eller champinjoner
- 2tsksaft från citron
- 2dlvitt vin
- 2dlfiskbuljong
- 1msksmör
- 1mskvetemjöl
- 5dlvispgrädde
- 1stäggula
- 2msksmör
- salt
- cayennepeppar
Pommes duchesse
- 1,5kgpotatis
- 100gsmör
- 3stäggulor
- salt och peppar
Så lagar du
1. Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min. Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör.
2. Gör pommes duchesse: Koka potatisen och mosa den väl. Blanda i smör, äggulor & kryddor. Spritsa medan det är varmt. Spritsa pommes duchesse runt kanten på formen.
3. Koka upp spadet som är kvar i pannan. Blanda 1 msk vetemjöl och 1 msk rumsvarmt smör i en skål bredvid till en slät massa, vispa ner det i spadet tillsammans med grädden tills såsen tjocknat. Vispa därefter ner äggulan, smöret och smaka av med salt och cayennepeppar.
4. Lägg hummer (eller räkor) ovanpå fisken. Häll ner såsen försiktigt i den ugnsfasta formen.
5. Gratinera i ugnen i 200° cirka 15 minuter tills potatisen fått färg.
6. Garnera med tryffel eller stekta champinjoner.