Sjötungsfiléer med Chablisås, sparris och pressad potatis

Publicerat:
2015-01-21Ingredienser
4portioner
- 1msksmör
- 1finhackad shalottenlök
- 2dltorrt vitt vin, Petit Chablis
- 2dlfiskbuljong
- 4dlvispgrädde
- salt och nymalen vitpeppar
- 50gsmör
- 1knippa(or)sparris
- 160gsjötungsfiléer, helt rena från ”skägg”
Så lagar du
1. Fräs lök en i 10 g av smöret på låg värme utan att det får färg.
2. Häll på vin, buljong och grädde och låt det koka ihop till hälften. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar Sila av i en ny kastrull och håll varmt.
3. Precis innan serverandet kokas såsen upp igen och det sista av smöret vispas i, sen får det inte koka mer!
4. Medan såsen blir klar kokas potatisen, sedan sparrisen och fisken, så att allt är klart samtidigt och sparrisen är kokt men inte för hård, eller för mjuk.
Så här gör du med fisken:
1. Lite smör och salt. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i fisken saltad och rullad, och baka i ugn under folie 150° ca 12 minuter.
2. Lägg upp vackert på tallriken, garnera med dillkvistar och extra festligt blir det med en klick löj – eller laxrom som garnityr.
Njut tillsammans med en god Chablis!