Skådebröd

Publicerat:
2016-02-18Ingredienser
Jästdeg, råg
- 450gkallt vatten (4,5 dl)
- 675gfint rågmjöl
- 45gvetemjöl
- 18gsalt
- 8gjäst
Sockerdeg, råg
Sockerlag
- 90gströsocker
- 30gglykos
- 60gvatten (6 cl)
- 210gfint rågmjöl
Skrivpasta till bröd
- 35gvetemjöl
- 20gflorsocker
- 20gkakao
- 60gvatten
Så lagar du
Jästdeg, råg
1. Blanda jäst och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en deg.
2. Kavla ut degen och skär till önskade delar. Lägg delarna på en plåt med bakpapper eller bakduk. Täck bitarna med plast eller liknande.
3. Låt bitarna torka över natten och grädda dem sedan på 175° tills de blir torra.
Sockerdeg, råg
1. Koka upp sockerlagen och låt den svalna till ca 25-30 grader. Blanda sedan i rågmjölet och knåda till en deg.
2. Kavla ut degen och skär till önskade delar. Lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper eller bakduk. Täck delarna med plast eller liknande.
3. Låt bitarna torka över natten och grädda dem där efter på 175° tills de blir genomgräddade.
Skrivpasta till bröd
Sikta de torra ingredienserna och blanda med vattnet. Skriv på degen innan gräddning.