Skaldjurspasta med vitlöksbuljong

Skaldjurspasta med vitlöksbuljong

Publicerat:

Tillagningstid:

En god vitlöksbuljong driver bort all ondska. Här tillsammans med en enkel skaldjurspasta!

Ingredienser

4portioner

Vitlöksbuljong

  • 1-2st
    hel vitlök
  • 2msk
    olivolja
  • 2liter
    vatten
  • blandade örter (1st rosmarins kvist 1 knippe basilika)
  • Salt och peppar
  • 1 nypa rörsocker att smaka av med.

Skaldjurspasta

  • ca 300g
    färsk pasta
  • 1liter
    vitlöksbuljong
  • 1liter
    vatten
  • 1msk
    balsamico
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    smör
  • 3 st
    klyftor fermenterad vitlök
  • 3 st
    fint skivade vitlöksklyftor
  • 200g
    blandade skaldjur
  • 1 st
    kruka basilika.
  • 100g
    riven parmesan
  • 400g
    små plommon tomater
  • 2msk
    honung
  • 50g
    vitlöksgroddar för dekorering (kan uteslutas)
  • svartpeppar för avsmakning

Så lagar du

Vitlöksbuljong

  1. Dela vitlöken rakt av och rosta den på medeltemperatur i pannan låt den få färg.
  2. Slå sedan på vattnet och lägg i örterna låt sjuda i 45-60 minuter smaka av med salt och peppar samt farinsocker.

Skaldjurspasta

  1. Svetta av tomaterna i olivolja på låg temperatur.
  2. Slå på balsamicovinäger och all vitlök.
  3. Förbered vitlöksbuljonen och låt småsjuda.
  4. Hacka basilika och lägg i. Spara lite till dekorering.
  5. Koka pastan snabbt i vitlöksbuljongen med det extra vattnet.
  6. Sila snabbt av och spara vätskan.
  7. Klicka i smöret i tomatsåsen och vänd sedan ner pastan, skaldjuren och parmesan.
  8. Smaka av med salt och peppar och garnera med lite vitlöksgrodda och basilika. Servera gärna en aioli samt picklad fänkål till rätten.

 

Dela det här receptet med dina vänner!