Skaldjurspasta med vitlöksbuljong

Publicerat:
2022-02-18Tillagningstid:
En god vitlöksbuljong driver bort all ondska. Här tillsammans med en enkel skaldjurspasta!
Ingredienser
4portioner
Vitlöksbuljong
- 1-2sthel vitlök
- 2mskolivolja
- 2litervatten
- blandade örter (1st rosmarins kvist 1 knippe basilika)
- Salt och peppar
- 1 nypa rörsocker att smaka av med.
Skaldjurspasta
- ca 300gfärsk pasta
- 1litervitlöksbuljong
- 1litervatten
- 1mskbalsamico
- 2mskolivolja
- 2msksmör
- 3 stklyftor fermenterad vitlök
- 3 stfint skivade vitlöksklyftor
- 200gblandade skaldjur
- 1 stkruka basilika.
- 100griven parmesan
- 400gsmå plommon tomater
- 2mskhonung
- 50gvitlöksgroddar för dekorering (kan uteslutas)
- svartpeppar för avsmakning
Så lagar du
Vitlöksbuljong
- Dela vitlöken rakt av och rosta den på medeltemperatur i pannan låt den få färg.
- Slå sedan på vattnet och lägg i örterna låt sjuda i 45-60 minuter smaka av med salt och peppar samt farinsocker.
Skaldjurspasta
- Svetta av tomaterna i olivolja på låg temperatur.
- Slå på balsamicovinäger och all vitlök.
- Förbered vitlöksbuljonen och låt småsjuda.
- Hacka basilika och lägg i. Spara lite till dekorering.
- Koka pastan snabbt i vitlöksbuljongen med det extra vattnet.
- Sila snabbt av och spara vätskan.
- Klicka i smöret i tomatsåsen och vänd sedan ner pastan, skaldjuren och parmesan.
- Smaka av med salt och peppar och garnera med lite vitlöksgrodda och basilika. Servera gärna en aioli samt picklad fänkål till rätten.