Skinka- och sparrisgratäng

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    mild vit ost
  • 2dl
    mjölk
  • 3st
    ägg
  • 12st
    gröna sparris-stjälkar
  • 8skiva(or)
    skinka

Så lagar du

Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten i 15 minuter, låt kallna i svatten och sila av vattnet. Skär osten i tärningar och lägg den i en kastrull med mjölken. Värm upp försiktigt under omrörning.

När osten har smält, tillsätt äggulorna och rör tills smeten tjocknar. Ta den av värmen och rör då och då medan den svalnar.

Bred ut skinkskivorna och fördela sparrisen på dem. Lägg på en sked av såsen

och rulla ihop skinkskivorna. Lägg alla rullarna i en eldfast form och fördela resten av såsen ovanpå.

Gratinera i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!