Skinklindad hoki med karamelliserad rödvinssås & rotfruktspytt
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 2paketryggfilé av hoki
- 1tsksalt
- nymald vitpeppar
- 6-10skiva(or)kallrökt skinka
- 1msksmör
Sås
- 2mskströsocker
- 2 1/2dlrött vin
- 2 1/2dlvatten
- 2mskkalvfond
- 1/2mskmaizena majsstärkelse utrörd i lite vatten
- salt och peppar
Rotfruktspytt
- 1kgpotatis
- 1stmorot
- 100grotselleri
- 1ströd lök
- 1stpalsternacka
- 1msksmör
- 1mskolja
- 1 1/2tsksalt
- 2krmsvartpeppar
- 3stsalladslökar
- 1ststort äpple
Så lagar du
1. Tina fisken. Salta och peppra den lätt runt om. Linda skinkskivor om varje fiskbit.
2. Pytt: Skala och tärna potatis, rotfrukter och lök. Fräs alltsammans i en stor stekpanna med höga kanter tills allt börjar mjukna. Lägg på lock och efterstek på svag värme. Rör då och då. Tillsätt skivade salladslökar och tärnat äpple mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
3. Sås: Låt sockret smälta och bli ljusbrunt i liten kastrull. Tillsätt vin, vatten och kalvfond, men se upp det skvätter. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll i majsstärkelse utrörd i vatten. Koka upp och ta från värmen. Smaka av om det behövs salt och peppar.
4. Stek fisken runt om i het panna några minuter på varje sida. Servera med varm pytt och varm sås.