Skinklindad hoki med karamelliserad rödvinssås & rotfruktspytt

Ingredienser

6portioner

  • 2paket
    ryggfilé av hoki
  • 1tsk
    salt
  • nymald vitpeppar
  • 6-10skiva(or)
    kallrökt skinka
  • 1msk
    smör

Sås

  • 2msk
    strösocker
  • 2 1/2dl
    rött vin
  • 2 1/2dl
    vatten
  • 2msk
    kalvfond
  • 1/2msk
    maizena majsstärkelse utrörd i lite vatten
  • salt och peppar

Rotfruktspytt

  • 1kg
    potatis
  • 1st
    morot
  • 100g
    rotselleri
  • 1st
    röd lök
  • 1st
    palsternacka
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    olja
  • 1 1/2tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar
  • 3st
    salladslökar
  • 1st
    stort äpple

Så lagar du

1. Tina fisken. Salta och peppra den lätt runt om. Linda skinkskivor om varje fiskbit.

2. Pytt: Skala och tärna potatis, rotfrukter och lök. Fräs alltsammans i en stor stekpanna med höga kanter tills allt börjar mjukna. Lägg på lock och efterstek på svag värme. Rör då och då. Tillsätt skivade salladslökar och tärnat äpple mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

3. Sås: Låt sockret smälta och bli ljusbrunt i liten kastrull. Tillsätt vin, vatten och kalvfond, men se upp det skvätter. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll i majsstärkelse utrörd i vatten. Koka upp och ta från värmen. Smaka av om det behövs salt och peppar.

4. Stek fisken runt om i het panna några minuter på varje sida. Servera med varm pytt och varm sås.

Dela det här receptet med dina vänner!