Skördesallad med anka

Publicerat:
2016-09-28Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1salladshuvud av frisee-sallad
- 2endiver
- 15späda spenatblad
- 1salladshuvud, t ex batavia eller annan god sallad
- 2sharonfrukter
- 1granatäpple
- 1päron
- några valnötter
- 200gkantareller
- 4konfiterade anklår
- balsamvinäger
- olivolja
Så lagar du
Konfiterad anka, en specialitet från Frankrike, är en tillagningsmetod där man först saltar anklåren och sedann kokar de i ankfett under lång tid, på låg temperatur. Då blir de riktigt möra och smakrika.
1. Värm upp anklåren i ugnen under tiden som du förbereder resten.
2. Stek kantarellerna i smör och olivolja så att de får fin färg.
3. Skölj salladen och skär i mindre bitar om nödvändigt.
4. Lägg salladen som grund på tallriken, skär frukterna i mindre skivor och dekorera rund kanten på tallriken.
5. Pilla ut fruktkärnorna ur granatäpplet och fördela dom och valnötterna på tallriken.
6. Lägg ett anklår på toppen av varje tallrik och dekorera med de gula kantarellerna.
7. Häll lite balsamvinäger och olivolja på det hela och servera.