Skotska ägg med ärtpuré

Publicerat:
2018-06-13Tillagningstid:
En klassiker från Svenska tv-historier
Ingredienser
4portioner
- 4kokta ägg
- 300gköttfärs
- 1dlrivebröd
- 1ägg
- ½gul lök, hackad
- ½mskpotatismjöl
- 3kvist(ar)persilja, hackad
- salt och peppar
- stekfett
Ärtpuré
- 125 gärtor, frysta
- 1dlgrädde
- riven muskot
- salt och peppar
Så lagar du
1. Hacka löken fint.
2. Blanda med köttfärs, rått ägg, rivebröd (ströbröd), potatismjöl och kryddor.
3. Rulla in de kokta äggen i köttfärssmeten.
4. Stek tills färsen är genomstekt.
5. Tina ärtorna genom att smörfräsa dem varma i en kastrull.
6. Passera genom en sil och rör slät med grädden.
7. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
Programmet ser du här: Svenska TV-historier i Play