Skotska ägg med ärtpuré

Skotska ägg med ärtpuré.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker från Svenska tv-historier

Ingredienser

4portioner

  • 4
    kokta ägg
  • 300g
    köttfärs
  • 1dl
    rivebröd
  • 1
    ägg
  • ½
    gul lök, hackad
  • ½msk
    potatismjöl
  • 3kvist(ar)
    persilja, hackad
  • salt och peppar
  • stekfett

Ärtpuré

  • 125 g
    ärtor, frysta
  • 1dl
    grädde
  • riven muskot
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hacka löken fint.

2. Blanda med köttfärs, rått ägg, rivebröd (ströbröd), potatismjöl och kryddor.

3. Rulla in de kokta äggen i köttfärssmeten.

4. Stek tills färsen är genomstekt.

5. Tina ärtorna genom att smörfräsa dem varma i en kastrull.

6. Passera genom en sil och rör slät med grädden.

7. Smaksätt med muskot, salt och peppar.

Programmet ser du här: Svenska TV-historier i Play

Dela det här receptet med dina vänner!