Skrämmande marshmallows

Publicerat:
2014-10-28Tillagningstid:
Ingredienser
- 500gströsocker
- 100gvatten
- 50gäggvita
- 10stgelatinblad
- 50gflorsocker
- 50gpotatismjöl
Så lagar du
1. Lägg gelatinet i blöt (kallt vatten).
2. Koka sockret och vattnet till 120 grader och under tiden som sockret kokar börja med att vispa dina äggvitor på låg till medelfort fart, till ett medel-styvt skum. När sockerlagen har uppnått 120 grader, öka farten på vispningen och i en tunn stråle häll ned den varma sockerlagen i den vispade äggvitan.
3. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält det. Blanda ned gelatinet i marängen och fortsätt vispa tills allt svalnat.
4. Stryk olja på en plåt och stjälp upp din marshmallow på plåten. Ställ i kyl i ca 20 min.
5. Mixa florsocker och potatismjöl och dofta den över din marshmallow så att den blir lättare att handskas med. Stick ut dina figurer med en kakutstickare och dekorera dina figurer med ögon och mun om så önskas.