"Slarvig" pasta med musslor, zucchini och kräm på svinmålla

Publicerat:
2020-05-05Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pastadeg
- 3dlvetemjöl
- 3dldurumvete
- 4ägg
- 1tsksalt
Blåmusslor
- 1kgblåmusslor
- 2klyfta(or)vitlök
- 1chili
- 1mskolivolja
- 2dltorrt vitt vin
- ½citron, saften
Marinerade tomater
- 6-7tomater, olika färger
- 2gröna tomater
- 1mskkorianderfrön, färska
- 1korndillsvippa
- 1klyfta(or)vitlök
- 1dlolivolja
- salt och peppar
Zucchini
- 1zucchini
- 2mskolivolja
- ½citron, saften
- salt
Lubb
- 400glubbfilé eller annan vit fisk (kan uteslutas)
- spadet från musselkoket
- salt
Kräm på svinmålla
- 1litersvinmålla
- 3mskolivolja
- ½dlmusselspad
- salt
Så lagar du
Pastadeg
1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och rör ihop degen med hjälp av skaftet på en slev.
2. Ta upp degen ur bunken och arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord med hjälp av händerna. Om degen är för hård och torr så tillsätt lite mer ägg, och skulle den kännas klibbig så arbeta bara in lite mer vetemjöl.
3. Låt degen vila övertäckt i kylen minst 30 minuter innan den kavlas ut.
4. Kavla degen i en pastamaskin ner till nr 6 i storlek (beroende av vad för pasta du skall göra) och skär den sedan i smala band med skärtillsatsen, eller skär den med kniv till önskad form. Pastan kan tillagas direkt i kokande vatten, ca 1–2 minuters koktid.
Musslor
1. Rensa musslorna och sortera ut skadade eller döda musslor.
2. Hetta upp en kastrull och fräs vitlök och chili i olivolja.
3. Tillsätt musslor, vitt vin och citron. Lägg på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 4 minuter.
4. Ta upp musslorna och sila spadet.
Marinerade tomater
1. Skiva och dela tomaterna i fina bitar. Lägg i en skål.
2. Hetta upp olivolja med korianderfrö, krondill och vitlök. Häll den varma oljan tillsammans med alla kryddor över tomaterna. Smaka av med salt.
Zucchini
1. Skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek gyllene i olivolja.
2. Pressa citronen över zucchinin i den heta stekpannan. Låt vätskan avdunsta i pannan. Salta efter smak.
Lubb
Gnid in fisken i lite salt. Koka fisken försiktigt i musselspadet.
Kräm på svinmålla
1. Koka upp vatten och blanchera svinmållan hastigt, ca 30 sekunder.
2. Ta upp svinmållan och lägg den i ett mixerglas eller en skål. Mixa med övriga ingredienser. Smaksätt med salt.
Servering
Vänd pastan i svinmållakrämen och toppa med marinerade tomater, stekt zucchini, kokt lubb och blåmusslor.