Slottsbacken - Rågsiktsbröd

Publicerat:
2022-08-22Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Slottsbacken är ett bröd vi bakar dagligen i mitt bageri. Brödet är gjort på rågsikt, vetemjöl, salt, rågsur och pyttelite jäst. Detta resulterar i ett bröd med tätt inkråm. Brödet passar perfekt som ett vardagsbröd eller som rostbröd till helgen då man vill skämma bort sig med en långfrukost.
Ingredienser
- 170grågsikt
- 170gvetemjöl
- 200gvatten
- 10gjäst
- 7gsalt
- 20grågsur
Så lagar du
- Blanda/knåda alla ingredienser till en homogen deg (i en degblandare med krok så tar det ca 5-8 min).
- Rundriv degen och låt den jäsa i 30min (bulkjäsa). Slå upp degen och forma till en boullé (rund boll).
- Sätt ugnen på 225C. Låt degen jäsa ytligare till dubbel i storlek.
- Snitta brödet och baka av det i ca 15-20 min eller till en innetemperatur på 95C har uppnåtts. Låt brödet svalna.
- Njut.