Slottsbacken - Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Slottsbacken är ett bröd vi bakar dagligen i mitt bageri. Brödet är gjort på rågsikt, vetemjöl, salt, rågsur och pyttelite jäst. Detta resulterar i ett bröd med tätt inkråm. Brödet passar perfekt som ett vardagsbröd eller som rostbröd till helgen då man vill skämma bort sig med en långfrukost.

Ingredienser

  • 170g
    rågsikt
  • 170g
    vetemjöl
  • 200g
    vatten
  • 10g
    jäst
  • 7g
    salt
  • 20g
    rågsur

Så lagar du

  1. Blanda/knåda alla ingredienser till en homogen deg (i en degblandare med krok så tar det ca 5-8 min).
  2. Rundriv degen och låt den jäsa i 30min (bulkjäsa). Slå upp degen och forma till en boullé (rund boll).
  3. Sätt ugnen på 225C. Låt degen jäsa ytligare till dubbel i storlek.
  4. Snitta brödet och baka av det i ca 15-20 min eller till en innetemperatur på 95C har uppnåtts. Låt brödet svalna.
  5. Njut.

 

Dela det här receptet med dina vänner!