Små pannkakor med rårörda hallon

Publicerat:
2018-03-07Tillagningstid:
Mette Blomsterbergs söta små pannkakor med rårörda hallon är en perfekt söndagsbrunch.
Ingredienser
6portioner
- 150gfärska hallon
- 1stvaniljstång
- 50gsocker
Pannkakor
- 50gsmör
- 4stora ägg
- 1stvaniljstång
- 150gsocker
- 275gvetemjöl
- 1nypa(or)salt
- 2tskbakpulver
- 5dlkärnmjölk
Till servering
- 25gflorsocker
Så lagar du
1. Rårör hallonen. Rensa och skölj hallonen försiktigt. Skrapa fröna ur vaniljstången och mortla med en aning socker.
2. Blanda vaniljsocker och socker och vänd ihop med hallonen.
3. Gör pannkakssmeten. Smält smöret. Knäck äggen i en skål och rör ut. Skrapa fröna ur vaniljstången och mortla tillsammans med lite socker.
4. Blanda vaniljsocker, socker, vetemjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Häll i äggen och vispa kraftigt. Tillsätt smält smör och vispa igen.
5. Tillsätt kärnmjölken lite åt gången och vispa till jämn smet.
6. Smält lite smör till gyllene i en plättlagg.
7. Stek pannkakorna gyllene på båda sidor i smöret.
8. Servera pannkakorna staplade på varandra med florsocker och rårörda hallon.