Små ugnspannkakor

Publicerat:
2021-04-06Tillagningstid:
Fluffig, drömgod pannkaka som du enkelt varierar med din favorittopping. Bär, frukt och nötter för söta varianter eller en krämig röra med t ex lax eller fetaost om du föredrar en mer salt variant.
Ingredienser
1portioner
- 3stägg
- 1,5dlmjölk
- 1,25dlvetemjöl
- 1nypa(or)salt
- 1nypa(or)vaniljpulver (om du ska göra söta pannkakor)
- 1mskströsocker (om du ska göra söta pannkakor)
- smör till stekning
- valfri topping (t ex blåbär eller färskost)
Så lagar du
- Mixa ägg, mjölk, mjöl och salt i matberedaren.
- Låt smeten vila 20-30 minuter.
- Förbered din önskade topping.
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
- Hetta upp en liten gjutjärnspanna eller annan panna som tål ugnsvärme.
- Lägg i en klick smör och låt det smälta, vicka pannan så kanterna smörjs.
- Häll i smeten, låt den gräddas någon minut, ställ in hela pannan mitt i ugnen och grädda färdigt.
- Det tar ca 20 minuter och är klart när pannkakan har vacker gyllene färg och är genomgräddad.
- Ta ut pannkakan och servera direkt med önskad topping.
Tips!
Du hittar olika typer av toppings här nedanför.