Smal meny: basilikafylld kycklingfilé och apelsinsallad

Smal meny: basilikafylld kycklingfilé och apelsinsallad

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer
  • 12-16st
    basilikablad
  • 1tsk
    salt
  • 2krm
    peppar
  • 8skiva(or)
    skinka

Ajvar relishsås:

  • 2dl
    yoghurt
  • 1dl
    ajvar relish
  • 1/2klyfta(or)
    vitlök
  • 1-2krm
    salt

Bulgur:

  • 3dl
    bulgur
  • 6dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 1st
    squash
  • 1/3st
    purjolök
  • 2tsk
    olivolja

Apelsinsallad

  • 4st
    apelsiner
  • 1-2msk
    muscovadosocker
  • 250g
    sorbet

Så lagar du

Basilikafylld kycklingfilé

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tryck in basilikabladen under innerfilén på kycklingen. Salta och peppra runt om. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

3. Blanda ingredienserna till såsen.

4. Stek kycklingen mitt i ugnen 20 - 25 minuter tills innertemperaturen är 68°.

5. Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka 10 - 15 minuter under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva purjolöken. Fräs löken någon minut i en olja i en panna med släpplätt-beläggning. Tillsätt squashen och låt den fräsa med en stund. Salta 1/2 tsk och blanda fräset med den färdigkokta bulguren.

Apelsinsallad

Skär bort skalet från apelsinerna så att även det vita kommer med. Skär dem på längden till kvartar, skiva dem och lägg upp dem på assietter. Strö över lite muscovadosocker och lägg en kula sorbet ovanpå.

Dela det här receptet med dina vänner!