Smal meny: basilikafylld kycklingfilé och apelsinsallad

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer
- 12-16stbasilikablad
- 1tsksalt
- 2krmpeppar
- 8skiva(or)skinka
Ajvar relishsås:
- 2dlyoghurt
- 1dlajvar relish
- 1/2klyfta(or)vitlök
- 1-2krmsalt
Bulgur:
- 3dlbulgur
- 6dlvatten
- 1tsksalt
- 1stsquash
- 1/3stpurjolök
- 2tskolivolja
Apelsinsallad
- 4stapelsiner
- 1-2mskmuscovadosocker
- 250gsorbet
Så lagar du
Basilikafylld kycklingfilé
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tryck in basilikabladen under innerfilén på kycklingen. Salta och peppra runt om. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Blanda ingredienserna till såsen.
4. Stek kycklingen mitt i ugnen 20 - 25 minuter tills innertemperaturen är 68°.
5. Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka 10 - 15 minuter under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva purjolöken. Fräs löken någon minut i en olja i en panna med släpplätt-beläggning. Tillsätt squashen och låt den fräsa med en stund. Salta 1/2 tsk och blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
Apelsinsallad
Skär bort skalet från apelsinerna så att även det vita kommer med. Skär dem på längden till kvartar, skiva dem och lägg upp dem på assietter. Strö över lite muscovadosocker och lägg en kula sorbet ovanpå.