Smal meny: Sherrykokta rulader med sorbetdessert

Smal meny: Sherrykokta rulader med sorbetdessert

Ingredienser

4portioner

Sherrykokta och paprikafyllda

    rulader

    • 8skiva(or)
      fläskkotlettrad
    • 3/4dl
      kinesisk soja
    • 3/4 dl
      halvtorr sherry eller torr
    • 1/2tsk
      svartpeppar
    • 2st
      paprikor
    • 1 1/2tsk
      arrowrot eller maizena majsstärkelse
    • Tillbehör:
    • ris, pasta eller kokt potatis
    • sallad

    Sorbet spumante

    • 1/2liter
      sorbet
    • 1st
      liten flaska italienskt sött mousserande vin

    Så lagar du

    Sherrykokta och paprikafyllda rulader

    En både smal och festlig meny som också kan förberedas. Kyl vinet. Lägg köttet i sherrymarinaden. Koka sedan ris, pasta eller potatis. Gör en blandad sallad och till sist görs ruladerna som ska sjuda 10-15 minuter.

    1. Banka ut köttet så att det blir tunt. Skär bort ev synligt fett.

    2. Blanda soja, sherry och peppar i en skål. Låt köttskivorna ligga där medan du förbereder resten, eller längre.

    3. Skär paprikan i långa strimlor och lägg ca 5 på varje köttbit. Rulla ihop och lägg med skarven ner i en 2-liters kastrull. Häll över marinaden och sjud under lock 10 - 15 min.

    4. Blanda arrowroten med 3/4 dl vatten och rör ner i skyn. Låt koka upp.

    <BR><BR>

    Sorbet spumante

    Kyl vinet, alt. fruktsodan eller sockerdrickan. Gör kulor av sorbeten och lägg i vida glas t ex martini eller vida champagneglas. Fyll på med kylt vin och servera genast. Den som vill förbereda kan göra sorbetkulorna i förväg och ställa in dem i frysen på en redan kyld tallrik. <BR><BR>

    Dela det här receptet med dina vänner!