Smal meny: Sherrykokta rulader med sorbetdessert

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Sherrykokta och paprikafyllda
rulader
- 8skiva(or)fläskkotlettrad
- 3/4dlkinesisk soja
- 3/4 dlhalvtorr sherry eller torr
- 1/2tsksvartpeppar
- 2stpaprikor
- 1 1/2tskarrowrot eller maizena majsstärkelse
- Tillbehör:
- ris, pasta eller kokt potatis
- sallad
Sorbet spumante
- 1/2litersorbet
- 1stliten flaska italienskt sött mousserande vin
Så lagar du
Sherrykokta och paprikafyllda rulader
En både smal och festlig meny som också kan förberedas. Kyl vinet. Lägg köttet i sherrymarinaden. Koka sedan ris, pasta eller potatis. Gör en blandad sallad och till sist görs ruladerna som ska sjuda 10-15 minuter.
1. Banka ut köttet så att det blir tunt. Skär bort ev synligt fett.
2. Blanda soja, sherry och peppar i en skål. Låt köttskivorna ligga där medan du förbereder resten, eller längre.
3. Skär paprikan i långa strimlor och lägg ca 5 på varje köttbit. Rulla ihop och lägg med skarven ner i en 2-liters kastrull. Häll över marinaden och sjud under lock 10 - 15 min.
4. Blanda arrowroten med 3/4 dl vatten och rör ner i skyn. Låt koka upp.
<BR><BR>
Sorbet spumante
Kyl vinet, alt. fruktsodan eller sockerdrickan. Gör kulor av sorbeten och lägg i vida glas t ex martini eller vida champagneglas. Fyll på med kylt vin och servera genast. Den som vill förbereda kan göra sorbetkulorna i förväg och ställa in dem i frysen på en redan kyld tallrik. <BR><BR>