Smaskiga havrerutor

Publicerat:
2020-03-31Tillagningstid:
En klassiker i långpannesammanhang. Om du vill smaksätta med något mer så krydda havresmeten med kanel eller kardemumma. Själv njuter jag dem naturella så den knäckiga smaken av mörk sirap får blomma ut ordentligt. Bara blanda ihop allt, breda ut i långpanna, baka, hyvla på nougat och skära i rutor. Genialt.
Ingredienser
40portioner
- 3dlströsocker
- 9dlhavregryn
- 1½tskbakpulver
- 1½tskvaniljsocker
- 2msksirap, mörk
- 300gsmör, smält och något avsvalnat
- 250gnougat
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och sirap och blanda väl. Bred ut i bakpappersklädd långpanna, grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Ta ut kakan, hyvla nougaten över den varma kakan med hjälp av en osthyvel.
4. Låt svalna och skär i bitar.
Tips
Lägg nougaten i kylen innan så blir det lättare att hyvla.