Smör- och örtstekt gösfilé med sötpotatis i citron och timjansbuljong

Ingredienser
4portioner
- 4stfjällade gösfilér, á ca 170g
- 1msksmör
- 800gsötpotatis
- 2stgul lök
- 1stcitron
- 1msktimjan
- 1mskrapsolja
- 1litergrönsaksbuljong (vatten + tärning)
- 1mskav vardera ört finhackad gräslök, dill
- körvel till garnering
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Skala och skiva sötpotatisen i ca ½ cm tunna skivor, gör detsamma med löken. Skiva en citron i fyra skivor.
3. Råstek potatisen och löken i omgångar i en stekpanna till att dom får en gyllenbrun färg.
4. Lägg över i en ugnssäker form, slå på buljongen samt lägg i timjan och citronskivor. Smaka av med salt. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
5. Dela fisken i lämpliga bitar och stek i stekpanna med smör. När fisken är klar, lägg i örterna och smaka av med salt.
6. Lägg potatisen med lite buljong i en tallrik med högkant, placera fisken ovanpå med örter, garnera med citronskivan samt färsk körvel.