Smörad skaldjursfond

Publicerat:
2021-08-25Tillagningstid:
Använd dillsmöret med kol för att smöra såsen.
Ingredienser
4portioner
- 1schalottenlök
- 1mskvitvinsvinäger
- ½dltorrt vitt vin
- 1mskskaldjursfond
- 1dlvatten
- 2dlgrädde
- 2mskdillsmör (går att använda vanligt tempererat smör)
Så lagar du
- Skala och hacka löken.
- Lägg löken i en kastrull tillsammans med vinäger, fond, vatten och vin.
- Låt vätskan koka in och reducera.
- Häll grädden i en annan kastrull. Låt reducera till hälften, en så kallad creme dubbel.
- Slå ihop de båda vätskorna i en kastrull. Sila av löken om du inte vill ha kvar den i såsen.
- Dra kastrullen av värmen och vispa ner dillsmöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar.