Smördegs- och oststänger

Smördegs- och oststänger

Publicerat:

Ingredienser

18 - 20portioner

  • 2
    plattor fryst smördeg
  • 2dl
    riven ost, t ex Allerum eller Västerbotten
  • 1/4krm
    paprikapulver
  • 1
    uppvispat ägg

Så lagar du

Tina smördegsplattorna. Blanda osten och paprikapulvret.

Sätt ugnen på 225º.

Arbeta med en smördegsplatta i taget: Lägg smördegsplattan på en mjölat skärbräda. Pensla plattan med uppvispat ägg och strö över 1/4 del av osten. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla plattan med ägget. Strö över 1/4 av osten och tryck till försiktigt. Skär smördegsplattan på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd, vrid dem till "spiraler" och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!