Smördegs- och oststänger

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
18 - 20portioner
- 2plattor fryst smördeg
- 2dlriven ost, t ex Allerum eller Västerbotten
- 1/4krmpaprikapulver
- 1uppvispat ägg
Så lagar du
Tina smördegsplattorna. Blanda osten och paprikapulvret.
Sätt ugnen på 225º.
Arbeta med en smördegsplatta i taget: Lägg smördegsplattan på en mjölat skärbräda. Pensla plattan med uppvispat ägg och strö över 1/4 del av osten. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla plattan med ägget. Strö över 1/4 av osten och tryck till försiktigt. Skär smördegsplattan på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd, vrid dem till "spiraler" och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.