Smördegspaj med räkor, färskost och avokado

Publicerat:
2021-07-06Tillagningstid:
Enkel och somrig paj som du lätt svänger ihop. Passar lika bra som lunch, lätt middag eller som vickning.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 1rulle kyld smördeg
- 1ägg
Fyllning
- 4dlcrème fraiche
- 300gfärskost naturell
- 100gVästerbottensost, riven
- 1citron, det gula av skalet rivet
- 400ghandskalade räkor
- 2avokado, i bitar
- 1röd lök, hackad
- 2småtomater i blandade färger, delade
- 1jalapeno, hackad (valfritt)
- 1litet knippe dill
- salt och vitpeppar
- grönsallad, till servering
Så lagar du
- Börja med botten, den kan du förbereda dagen innan om du önskar.
- Sätt ugnen på 220 grader vanlig värme, 200 grader varmluft.
- Veckla ut smördegen på sitt bakpapper på en plåt, skär en kant ca 2 cm runt om men inte helt igenom. Nagga allt utom kanterna med gaffel och pensla med ägg.
- Grädda mitt i ugnen till gyllene färg.
- Låt svalna, gör fyllningen under tiden: Vispa upp crème fraiche och färskost. Blanda ner Västerbottensost och citronskal, smaka av med salt och peppar.
- Bred röran på den avsvalnade botten. Strö på räkor och garnera vackert med resterande ingredienser.
- Servera med grönsallad.