Ingredienser
6 - 8portioner
- 1stkyld smördegsrulle, 250 g
- 1 + 2 stägg
- 500 ggrön sparris
- 200gskivad kallrökt lax
- 200 gnaturell färskost light (12%)
- 1dlhackad dill
- 1dlfint skuren gräslök
- 2krmsalt
- nymald svartpeppar
Tillbehör
- 1påse(ar)blandad sallad
- 250gcocktailtomater
- 1stfänkål
- citronklyftor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Markera med en kniv en ram, ca 2 cm från kanten, men skär inte igenom smördegen. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda ca 10 minuter tills degen börjar få fin färg.
3. Vispa samman 2 ägg, färskost, dill och gräslök med 2 krm salt och lite nymald vitpeppar. Skär bort nedersta delen av sparrisstjälkarna. Olja sparrisstjälkarna lätt.
4. Tryck lätt till den halvgräddade smördegen innanför ramen för att ge plats åt fyllningen. Lägg på laxskivorna och fördela fyllningen över och lägg sedan på den oljade sparrisen. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter tills fyllningen stannat. Servera med en blandad sallad gärna med tunt skuren fänkål.