Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Publicerat:
2016-12-14Tillagningstid:
Superenkel och smarrig pizza med smakrik fyllning. Är gästerna många, gör i ordning flera som väntar i kylen och grädda efterhand. Pizzan räcker till 8-10 bitar.
Ingredienser
- 1rulle färdig smördeg
- 1burk(ar)tomatsås
- ca 100gbresaola
- 150ggorgonzola eller annan blåmögelost
- 30-40grucola
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg smördegen med sitt bakpapper på en plåt. Bred ut tomatsåsen nästan ända ut till kanten (är såsen lös kan du ”hänga” av lite vätska i en trådsil).
2. Strimlad bresaolan och strö över såsen. Smula osten och fördela jämnt. Baka mitt i ugnen ca 15 min och strö grovhackad rucola över vid serveringen. Använda gärna pizzaskärare när du skär upp.