Smördegsrutor med mozzarella, ajvar, färskpotatis och pepparsalami

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1paketpaket smördeg rektangulär 250 g
- 4mskajvar relish (paprikaröra)
- 125gmozzarellaost
- 4-6 stkokta färskpotatisar
- 4stcocktailtomat
- 8stskivor pepparsalami
- 2tsktorkad oregano
- 1stägg till pensling
havssalt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Rulla ut smördegen, pensla med ägget och skär sedan i rutor, nagga i mitten på varje ruta med en gaffel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Dela osten, potatisen, cocktailtomat samt salamin i mindre bitar.
4. Fördela i denna turordning i mitten på smördegsrutan, ajvar, ost, tomat, potatis samt salami.
5. Sätt in i ugn ca 10-15 minuter.
6. Strö på havssalt samt oregano, låt svalna på galler.