Smördegsrutor med mozzarella, ajvar, färskpotatis och pepparsalami

Smördegsrutor med mozzarella, ajvar, färskpotatis och pepparsalami

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    paket smördeg rektangulär 250 g
  • 4msk
    ajvar relish (paprikaröra)
  • 125g
    mozzarellaost
  • 4-6 st
    kokta färskpotatisar
  • 4st
    cocktailtomat
  • 8st
    skivor pepparsalami
  • 2tsk
    torkad oregano
  • 1st
    ägg till pensling

havssalt

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 200C.

    2. Rulla ut smördegen, pensla med ägget och skär sedan i rutor, nagga i mitten på varje ruta med en gaffel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    3. Dela osten, potatisen, cocktailtomat samt salamin i mindre bitar.

    4. Fördela i denna turordning i mitten på smördegsrutan, ajvar, ost, tomat, potatis samt salami.

    5. Sätt in i ugn ca 10-15 minuter.

    6. Strö på havssalt samt oregano, låt svalna på galler.

    Dela det här receptet med dina vänner!