Smördegssnurror med topping

Smördegssnurror med topping

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjorda och smarriga är de här snurrorna på smördeg. Här toppar vi med kryddig korv, men du kan välja räkor, oliver eller annan topping om du vill. Snurrorna kan gräddas klara i förväg men toppa dem nära serveringen.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 1
    rulle färsk smördeg
  • 2msk
    grovkornig senap
  • 2msk
    dijonsenap
  • 1-2st
    chorizo, eller annan kryddig korv
  • 100-150g
    neutral färskost

Servering

  • delikatesskapris
  • halverade körsbärstomater

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda senapssorterna, bred dem över smördegen och rulla ihop den löst på längden. Skär den i halvcentimetertjocka skivor, lägg dem på bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen 15-20 min till fin färg. Låt svalna.

2. Skiva korven tunt, stek dem hastigt så de får färg. Lägg en klick färskost på varje snurra, toppa med korv och lägg på fat. Garnera med kapris och tomater.

Dela det här receptet med dina vänner!