Smörgåstårta med räkor

Publicerat:
2017-05-26Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
- 15skiva(or)vitt bröd
- 50gsmör
Fyllning 1
- 3avokados
- 2mskcitron, pressad
- 2mskfinhackad gräslök
- 3mskcrème fraiche
- salt
- peppar
Fyllning 2
- 1kgräkor med skal
- 3ägg, hårdkokta
- ½dlmajonnäs
- 1dlcrème fraiche
- 2tskdijonsenap
- rivet skal av 1 citron
- 1dldill, finhackad
- salt
- peppar
Dekorering
- 2dlcrème fraiche
- 200gfärskost
- rivet skal av ½ citron
- 50glöjrom
- ½gurka, finhackad
- ½rödlök, finhackad
- 1dlfinhackad dill
- ½citron i tunna skivor
- 1ask(ar)ärtskott
Så lagar du
Fyllning 1
1. Mosa avocadoköttet och blanda till en jämn smet med crème fraichen.
2. Rör ned den finhackade gräslöken och citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
Fyllning 2
1. Koka äggen cirka åtta minuter. Låt svalna, skala och finhacka.
2. Skala räkorna och grovhacka. Blanda med creme fraiche, majonnäs, dill, citronskal och senap. Smaka av med salt och peppar.
Montering och dekorering
1. Kantskär brödet och lägg ut tre skivor i rad på ett avlångt fat eller bricka.
2. Bred med smör och sedan med avocadokräm och lägg på tre brödskivor. Bred med smör och sedan ett lager med räkröra, lägg på tre skivor.
3. Bred med smör och sedan med avocadokräm och lägg på tre brödskivor.
4. Bred med smör och ett sista lager räkröra och toppa med tre brödskivor.
5. Blanda crème fraiche med färskost och rivet citronskal till en kräm. Bred runt kanterna och toppen på smörgåstårtan så att den är helt täckt med krämen.
6. Garnera med finhackad gurka, löjrom, finhackad rödlök, tunnskurna citronskivor och dill. Fäst ärtskott runt kanterna.
Dryckestips
Mousserande:
Pierre Peters Cuvée de Réserve, Frankrike
Nr 7350, 349 kronor
Estelado Rosé Sparkling Wine, Chile
Nr 7475, 99 kronor
Vitt vin:
Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2015, Frankrike
Nr 2295, 99 kronor
Rosé:
Ecologica La Pluma Rosé 2016, Spanien
Nr 2197, 89 kronor
Öl:
Nils Oscar God Lager, Sverige
Nr 1305, 20:90 (33 cl)
Alkoholfritt
Mousserande:
Arc-en-Ciel 2015, Frankrike
Nr 1932, 53 kronor
Öl:
Störtebeker 1402, Tyskland
Nr 1900, 12:90 (33 cl)