Smörgåstårtsbakelser med skagenröra, löjrom och krassemajonnäs

Publicerat:
2021-03-24Tillagningstid:
Det är omöjligt att tröttna på en god skagenröra! Mitt tips är att inte snåla med citron och pepparrot.
Ingredienser
4 - 5portioner
- 12-15skiva(or)levainbröd eller formfranska
- 500ghandskalade räkor
- 1,5dlcréme fraiche
- 1dlmajonnäs (gärna hemgjord)
- skal och saft från 1 citron
- 1kruk(or)dill (spara några vippor till dekoration)
- Ca 1msknyriven pepparrot
- salt och svartpeppar
- 1dlcréme fraiche
- 2msklöjrom
- dillvippor
- krassemajonnäs
- krasse
Så lagar du
- Skär bröden på hälften och skär bort kanterna. Vill du ha lite krisp på din bakelse – riv en skiva bröd i mindre bitar och stek i olja tills det fått färg – låt rinna av på ett hushållspapper.
- Hacka räkorna till skagenröran. Spara några räkor till dekoration.
- Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Stapla 3 skivor bröd på höjden med fyllning mellan skivorna.
- Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv.
- Dekorera bakelsen med räkor, löjrom, dillvippor och spritsad krassemajonnäs.
Tips
Receptet går även att göra som en vanlig, stor smörgåstårta.