Smörglaserade vårgrönsaker med grillad lax och pepparrotssmör
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Vårgrönsaker:
- vårgrönsaker
- 50gsmör
- salt
Pepparrotssmör:
- 100gBregott
- 30griven pepparrot
- salt och nymald vitpeppar
Lax:
- 4bit(ar)lax, á ca 170 g
- salt och nymalen peppar
Så lagar du
<b>Vårgrönsakerna:</b>Diverse vårgrönsaker som vitsparris, nypotatis, morötter på knippe samt smålök - man tar helt enkelt de som finns till hands, räkna med att varje person äter ca 200 gram grönsaker
1) Ansa dina grönsaker
2) Koka i saltat vatten, tänk på att vissa grönsaker behöver längre koktid än andra
3) Lägg upp grönsakerna på ett fat
<b>Pepparrotssmör</b>
1) Vispa ihop bregott och pepparrot, smaka av med salt och peppar
2) Lägg smöret i spritspåse och spritsa ut 4 klickar på smörpapper och ställ i frysen
<b>Laxen:</b>
1) Låt fisken ligga framme i rumstemperatur i någon halvtimma före tillagning.
2) Grilla i en grillpanna eller i utomhusgrill, fisken ska ha en kärntemperatur på 42° då är den perfekt saftig och god
3) Salta och peppra
<b>Gör så här:</b>
1) Värm upp grönsakerna i smör
2) Placera laxen och grönsakerna på en tallrik, lägg smöret på laxen
Servera med en citron och en liten grönsallad