Smörglaserade vårgrönsaker med grillad lax och pepparrotssmör

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Vårgrönsaker:

  • vårgrönsaker
  • 50g
    smör
  • salt

Pepparrotssmör:

  • 100g
    Bregott
  • 30g
    riven pepparrot
  • salt och nymald vitpeppar

Lax:

  • 4bit(ar)
    lax, á ca 170 g
  • salt och nymalen peppar

Så lagar du

<b>Vårgrönsakerna:</b>Diverse vårgrönsaker som vitsparris, nypotatis, morötter på knippe samt smålök - man tar helt enkelt de som finns till hands, räkna med att varje person äter ca 200 gram grönsaker

1) Ansa dina grönsaker

2) Koka i saltat vatten, tänk på att vissa grönsaker behöver längre koktid än andra

3) Lägg upp grönsakerna på ett fat

<b>Pepparrotssmör</b>

1) Vispa ihop bregott och pepparrot, smaka av med salt och peppar

2) Lägg smöret i spritspåse och spritsa ut 4 klickar på smörpapper och ställ i frysen

<b>Laxen:</b>

1) Låt fisken ligga framme i rumstemperatur i någon halvtimma före tillagning.

2) Grilla i en grillpanna eller i utomhusgrill, fisken ska ha en kärntemperatur på 42° då är den perfekt saftig och god

3) Salta och peppra

<b>Gör så här:</b>

1) Värm upp grönsakerna i smör

2) Placera laxen och grönsakerna på en tallrik, lägg smöret på laxen

Servera med en citron och en liten grönsallad

Dela det här receptet med dina vänner!