Smörstekt gös med kantareller

Publicerat:
2017-08-10Tillagningstid:
Gös med kantareller som får god sälta av bacon blir en fantastisk kombination. Smakerna kan matchas med både vitt och rött vin.
Ingredienser
4portioner
- 600ggösfilé, skinn- och benfri
- 1dlvetemjöl
- salt och peppar
- smör till stekning
Kantarellröra
- 1literkantareller
- 1paketbacon
- 1gul lök
- 1vitlöksklyfta
- smör
- 2dlcreme fraiche
- salt och peppar
Till servering
- 300gfärska sockerärter
- kokt potatis
Så lagar du
1. Blanda salt och peppar med mjöl. Vänd gösfiléerna i mjölblandingen.
2. Stek fisken i smör i stekpanna på medelvärme, ett par minuter per sida.
3. Gör kantarellröran: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kantarellerna i mindre bitar och tärna baconet.
4. Fräs allt i en stekpanna med en klick smör och tillsätt till sist creme fraiche och låt fräsa ihop till en röra. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
5. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Lägg i sockerärtorna och låt koka i knappt en minut.
6. Servera gösen med kantarellröran, de lättkokta sockerärtorna och kokt potatis.