Smörstekt laxfilé med blåmusselragu samt knaperstekt bacon

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Smörstekt laxfilé
- 4stlaxbitar á 150g
- smör att steka i
- salt och nymalen vitpeppar
Blåmusselragu med smak av salladslök
- 1kgKokta musslor av 1 kg musslor med skal
- 1msksmör
- 1dlgrädde
- 1dlsalladslök
- salt och nymalen vitpeppar
Knaperstekt bacon
- 1paketfryst bacon
Så lagar du
Smörstekt laxfilé
1. Stek laxen i en stekpanna, ös med smör. När fisken har en kärntemperatur på 42 grader är laxen klar
2. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Blåmusselragu med smak av salladslök
1. Fräs musslorna i smöret, slå på grädden och koka ihop
2. Vänd ner salladslöken i musselragun.
3. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar
Knaperstekt bacon
1. Skiva det frysta baconet i tunna strimlor, stek i panna tills att baconet blir knaperstek.
2. Lägg upp på hushållspapper så att fettet sugs upp av pappret.
Upplägg
1. Placera musselragun i mitten på tallriken, lägg laxen uppe på och strö bacon runt om.
2. Servera gärna pressad potatis till, eller varför inte en god polenta.