Smörstekt skrubba med sommargrönsaker

Smörstekt skrubba med sommargrönsaker

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    skrubbor, filéade
  • smör
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • 1st
    citron
  • 1 litetknippa(or)
    dill
  • 2dl
    rågmjöl
  • salt och peppar
  • 1st
    kålrabbi
  • 2-3st
    buntlök
  • 1st
    fänkål med dill
  • 1-2st
    gul morot
  • ca 20st
    sockerärter
  • ca 20st
    haricotsverts
  • ca 2dl
    torrt vitt vin

Så lagar du

1. Skala och tvätta grönsakerna. Skär kålrabbi, buntlök, fänkål och morot i grova bitar.

2. Fräs allt i smör och häll sedan på det vita vinet och lite vatten. Salta efter smak. Låt puttra under lock tills grönsakerna är klara.

3. Tillsätt haricotsverts och sockerärter. Vänd hastigt samman alla grönsakerna och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Tillsätt cirka en matsked smör och en matsked vitvinsvinäger och rör ut detta ordentligt.

4. Hacka timjan och dill fint. Blanda samman cirka 3 msk rumstempererat smör med örterna, lite pressad citron och en nypa salt och peppar.

5. Lägg smöret mellan fiskfiléerna som sedan sätts ihop två och två. Mjöla fisken i rågmjöl och stek dem sedan gyllenbruna i rikligt med smör. Salta och peppra.

6. Servera grönsakerna med den nystekta fisken och garnera med fänkålsdill.

Dela det här receptet med dina vänner!