Smörstekt skrubba med sommargrönsaker

Publicerat:
2013-08-22Ingredienser
4portioner
- 4stskrubbor, filéade
- smör
- 2kvist(ar)timjan
- 1stcitron
- 1 litetknippa(or)dill
- 2dlrågmjöl
- salt och peppar
- 1stkålrabbi
- 2-3stbuntlök
- 1stfänkål med dill
- 1-2stgul morot
- ca 20stsockerärter
- ca 20stharicotsverts
- ca 2dltorrt vitt vin
Så lagar du
1. Skala och tvätta grönsakerna. Skär kålrabbi, buntlök, fänkål och morot i grova bitar.
2. Fräs allt i smör och häll sedan på det vita vinet och lite vatten. Salta efter smak. Låt puttra under lock tills grönsakerna är klara.
3. Tillsätt haricotsverts och sockerärter. Vänd hastigt samman alla grönsakerna och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Tillsätt cirka en matsked smör och en matsked vitvinsvinäger och rör ut detta ordentligt.
4. Hacka timjan och dill fint. Blanda samman cirka 3 msk rumstempererat smör med örterna, lite pressad citron och en nypa salt och peppar.
5. Lägg smöret mellan fiskfiléerna som sedan sätts ihop två och två. Mjöla fisken i rågmjöl och stek dem sedan gyllenbruna i rikligt med smör. Salta och peppra.
6. Servera grönsakerna med den nystekta fisken och garnera med fänkålsdill.