Smörstekt torsk med spenatkräm, halstrad spenat och färskpotatis

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 700gtorskrygg (helst med skinn)
- 2-3 msksmör
- 2literfärsk och späd spenat
- 3ststjärnanis
- 1klyfta(or)vitlök
- 1dlkallpressad rapsolja
- salt och peppar
- 500gfärskpotatis
- saften av ½ citron
- dill, smörgåskrasse, löktrav
Så lagar du
Koka potatisen och spara ca ½ dl vatten från koket.
Mixa samman lite mindre än hälften av spenaten med vattnet från koket, 0,75 dl kallpressad rapsolja, salt och peppar. Mixa tills purén är helt slät. Ställ åt sidan.
Fräs stjärnanis och hackad vitlök i 1-2 msk rapsolja tills vitlöken har fått lätt gyllenbrun färg.
Lägg i spenaten och fräs hastigt. Smaksatt med salt och peppar.
Skär torsken i portionsbitar. Gnid in skinnet lätt med lite olja. Hetta upp stekjärnet ordentligt och häll i flingsalt i pannan. Lägg i fisken med den oljade sidan nedåt och stek tills skinnet har fått fin färg. Lägg nu i smöret och vänd på fisken. Fortsätt att ösa fisken med det smälta smöret så att torsken blir vackert gyllenbrun runt om.
Servera fisken med spenatkräm, fräst spenat och färskpotatisen som du först vänder i dill, smörgåskrasse, löktrav och pressad citronsaft.
Smaklig måltid!