Smulpaj med kolasås

Publicerat:
2018-10-15Tillagningstid:
Saltet balanserar verkligen, syran och sötman i pajen. Och kolasåsen måste ni prova, om inte till pajen så bara till vaniljglass!!
Ingredienser
8portioner
Paj
- 1literbjörnbär
- 1mskpotatismjöl
- 1dlflorsocker
- 200gkallt smör
- 1dlråsocker
- 2½dlmjöl
- 1dlhavre
- 1mskflingsalt
Salt lavendelkolasås
- 1dlsocker
- 1dlhonung
- 2dlgrädde
- 1tskfinsalt
- 50gsmör
- 5kvist(ar)lavendel
Så lagar du
1. Skaka bären med florsocker och potatismjöl och lägg i en ugnsäker pajform.
2. Blanda samman övriga ingredienser och strö smulet över bären. Baka av 200 grader i 20 minuter.
3. Koka under tiden alla ingredienser till kolasåsen ett par minuter och sila sedan bort lavendeln. Mixa med stavmixer.
4. Tag ut pajen och servera pajen med vispad crème fraiche och lavendelkolasåsen.