Snabb kimchi

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1kgsalladskål
- ½dlsalt
- 200gmorot
- 200gpurjolök
- 200grättika
- 1mskkoreanskt chilipulver
- 2stklyftor riven vitlök
- 30griven ingefära
- 2mskättika 12%
- 2tsksocker
Så lagar du
1. Ansa och rengör salladskålen, skiva tunt. Lägg i ett durkslag samt vänd i saltat. Låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar tills att saltet har dragit ur spänsten på salladen, skölj sedan i kallt vatten så att saltet avlägsnas och låt det rinna av.
2. Ansa och rengör moroten, rättikan samt purjolöken, skiva alla grönsaker så tunt som möjligt. Blanda med den saltade kålen.
3. Blanda chilin, vitlöken, ingefäran, sockret samt 2 msk ättika till en chilipasta.
4. Blanda chilipastan med grönsakerna i en stor skål, massera in smakerna.