Snabba linguine med räkor, musslor, vitlök och chili

Publicerat:
2015-10-13Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 350glinguine eller spagetti, torkad
- 3mskolivolja
- 2ststora schalottenlökar
- 3stvitlöksklyftor
- 3ströda chilifrukter
- 400gjätteräkor (asc-märkta), skalade
- 400gmusslor
- 150-200mlvitt vin
- 3mskhackad färsk persilja
- 70gruccola
- 4stskivor citron
- salt och peppar
Så lagar du
1. Tvätta musslorna och låt dem gärna stå i kallt vatten i en timme. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet.
2. Koka pastan enligt paketets instruktioner.
3. Hacka charlottenlök, vitlök och chili (ta bort kärnorna om du vill ha mildare smak). Fräs först charlottenlöken mjuk i ca 8-10 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vitlök och chili och fräs i några minuter.
4. Tillsätt de skalade räkorna och fräs under omrörning i någon minut. Tillsätt musslorna och vitt vin. Koka under lock i 4-5 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
5. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda pastan med skaldjursblandningen. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp på tallrikar, ringla lite extra olivolja på och toppa med ruccola, svartpeppar och citronskivor.