Snabblagad asiatisk wok

Ingredienser

2portioner

  • 300g
    Kycklingfilé, strimlad
  • Ett stort eller två små Pac choy-huvuden skurna i fjärdedelar (finns i välsorterade affärer och asiatiska livsmedelbutiker). Kan ersättas med Salladskål, Kinakål eller Mangold
  • 1msk
    Ingefära, strimlad
  • 1st
    Röd chili, finstrimlad
  • 2klyfta(or)
    Vitlök, finhackade
  • 2msk
    Ostronsås
  • 2msk
    Japansk soya
  • 20g
    Raps- eller jordnötsolja
  • Ett par droppar sesamolja
  • 140g
    Nudlar

Så lagar du

Lägg den strimlade kycklingen i en skål och droppa över ca ½ msk soja. Peppra och blanda. Låt stå.

Koka vatten till nudlarna. Skär upp de övriga ingresienserna under tiden som du väntar på att vattnet ska koka upp. Häll nudlarna i det kokande vattnet och ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna tillsätt ingefära, vitlök och chili. Fräs i ca 30 sek, tillsätt sedan kycklingen och woka runt i ca 2 minuter. Tillsätt Pac choy och woka hastigt i ca 15 sekunder. Tillsätt soja och ostronsås och woka i ytterligare ca 20 sekunder. Droppa över lite sesamolja.

Servera nudlarna i skålar med den wokade maten och ät!

Dela det här receptet med dina vänner!