Snabblagad asiatisk wok
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 300gKycklingfilé, strimlad
- Ett stort eller två små Pac choy-huvuden skurna i fjärdedelar (finns i välsorterade affärer och asiatiska livsmedelbutiker). Kan ersättas med Salladskål, Kinakål eller Mangold
- 1mskIngefära, strimlad
- 1stRöd chili, finstrimlad
- 2klyfta(or)Vitlök, finhackade
- 2mskOstronsås
- 2mskJapansk soya
- 20gRaps- eller jordnötsolja
- Ett par droppar sesamolja
- 140gNudlar
Så lagar du
Lägg den strimlade kycklingen i en skål och droppa över ca ½ msk soja. Peppra och blanda. Låt stå.
Koka vatten till nudlarna. Skär upp de övriga ingresienserna under tiden som du väntar på att vattnet ska koka upp. Häll nudlarna i det kokande vattnet och ställ åt sidan.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna tillsätt ingefära, vitlök och chili. Fräs i ca 30 sek, tillsätt sedan kycklingen och woka runt i ca 2 minuter. Tillsätt Pac choy och woka hastigt i ca 15 sekunder. Tillsätt soja och ostronsås och woka i ytterligare ca 20 sekunder. Droppa över lite sesamolja.
Servera nudlarna i skålar med den wokade maten och ät!