Snabblagad cheesecake med färska bär

Publicerat:
2016-07-06Tillagningstid:
En härlig efterrätt du fixar på under halvtimmen – och ingen ugn behövs. Den går jättebra att äta direkt, men blir bara godare om den får stå och dra ett par timmar eller mer.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1½-2 dlportvin, madeira eller halvtorr sherry
- 600gnaturell färskost
- 5dlvispgrädde
- 50gflorsocker, knappt 1 dl
- 500ghavreflarn eller andra tunna småkakor, köpta eller hambakta
- 1literjordgubbar eller andra färska bär, sköljda och eventuellt delade
Så lagar du
1. Vispa färskosten med ½ dl av vinet till en smidig kräm. Tillsätt grädde och florsocker och vispa vidare till en mjuk men bredbar konsistens.
2. Pensla kakorna med resten av vinet, alternativt doppa dem i vinet. Lägg ut en rund botten på ett fat, bred över krämen och lägg på bär. Fortsätt med ett nytt lager kakor och så vidare, i tre eller fyra lager, toppa med bär. Ställ kallt till serveringen, men ta fram kakan en stund före så den inte är iskall.