Snabblagad lax med pasta

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 400g
    Laxfilé
  • 140g
    Tagliatelle
  • 200g
    Babyspenat
  • 1st
    Röd chili, finstrimlad
  • 2klyfta(or)
    Vitlök, finhackade
  • 2msk
    Olivolja
  • Saft och rivet skal från en halv citron
  • Salt och peppar

Så lagar du

Börja med att koka pastan. Stek laxen under tiden som pastan kokar. Salta och peppra laxen och lägg den sedan med skinnsidan nedåt i en teflonpanna. Låt steka i ca 2-3 min på skinnsidan, vänd sedan laxen och stek hastigt på andra sidan ca 1 min.

Häll av pastan och hetta upp olivoljan i kastrullen. Tillsätt vitlök, chili och citronskal. Fräs ca 1 min på svag värme. Tag av från plattan och tillsätt spenat, citronsaft och pasta. Rör om. Salta, peppra och servera med laxen.

Dela det här receptet med dina vänner!