Snabblagad lax med pasta
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 400gLaxfilé
- 140gTagliatelle
- 200gBabyspenat
- 1stRöd chili, finstrimlad
- 2klyfta(or)Vitlök, finhackade
- 2mskOlivolja
- Saft och rivet skal från en halv citron
- Salt och peppar
Så lagar du
Börja med att koka pastan. Stek laxen under tiden som pastan kokar. Salta och peppra laxen och lägg den sedan med skinnsidan nedåt i en teflonpanna. Låt steka i ca 2-3 min på skinnsidan, vänd sedan laxen och stek hastigt på andra sidan ca 1 min.
Häll av pastan och hetta upp olivoljan i kastrullen. Tillsätt vitlök, chili och citronskal. Fräs ca 1 min på svag värme. Tag av från plattan och tillsätt spenat, citronsaft och pasta. Rör om. Salta, peppra och servera med laxen.