Picklade grönsaker med chili och ingefära

Publicerat:
2016-12-13Tillagningstid:
Sötsyrliga grönsaker som passar bra som alternativ till sill och som tillbehör till varmrätter och ostar. Tips på olika kryddningar är fänkålsfrön, dillfrön eller svartpeppar. Välj det du gillar helt enkelt.
Ingredienser
10 - 15portioner
- 500gmorötter, strimlade
- 500gblomkål, i små buketter
- 1liten squash, i bitar
- 2polkabetor, skivade
Lag
- 4cmfärsk ingefära, skivad
- 1röd chili, skivad (kärna ur för mildare smak)
- 1½mskmatättika (12%)
- 5dlvatten
- ½dlrapsolja
- 1tskgurkmeja
- 1tsksenapsfrö
- 2tsksalt
- 1dlströsocker
Så lagar du
1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen.
2. Lägg i grönsakerna och låt koka någon minut.
3. Häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.