Sniglar Provencale

Helena Bergström, Özz Nûjen, Rickard Wolff, Örjan Ramberg och Harriet Andersson sitter och äter vid ett matbord.

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    konserverade vinbärssnäckor (sniglar). Öppna burken och skölj av sniglarna. Torka helt torra.
  • 24st
    tvättade skal

Vitlökssmör

  • 200g
    rumstemperarat osaltat smör
  • 4st
    stora vitlöksklyftor
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    citronsaft
  • 2msk
    finhackad persilja
  • 1/2tsk
    flytande honung samt nymalen vitpeppar

Så lagar du

Grovhacka vitlöken, tillsätt saltet och mosa till en pasta. Blanda ihop med övriga ingredienser. Tag lite av smöret och sätt i skalöppningen, tryck sedan in en snigel, fyll på med mer smör så at det täcker öppningen och gör en fin ren förslutning.

Baka i ugn 225 C till smöret kokar och börjar få lite färg. Servera genast med gott vitt bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!