Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)formbröd
- 1/2strökt ål
- 1/2mskcrème fraiche
- 1dlgammeldansk
- 2stgelatinblad eller motsvarande mängd agar agar (vegetariskt gelatin)
- citron
- gräslök
- dill
Så lagar du
Lägg gelatinbladen i blöt. Värm gammeldansken i en kastrull tills den blir lite mer än fingervarm (cirka 50 grader). Krama ur och tillsätt gelatinet. Blanda ihop med en slickepott. Slå upp i skål eller form med höga kanter. Låt stå kallt i cirka två timmar.
Rensa ålen till ben- och skinnfria småbitar. Mixa ål och crème fraiche, eller mosa med en gaffel, så att du får en slät massa. Smaka av med peppar.
Skär brödet i snittbitar och rosta på den ena sidan i en het panna med lite olja. Lägg dem med den orostade sidan nedåt, toppa med mousse och gelé. Pressa citron över och smaksätt med lite hackad gräslök. Skär till lite dill och strö över.