Snittar med inlagd svamp, friterad lök och kryddad korv

Publicerat:
2017-01-26Ingredienser
4portioner
- 2riktigt goda korvar
- grovkornig och stark senap
- 2gula lökar, tunt tunt skivade
- neutral olja till fritering
- bröd som du själv gillar
Syrade kantareller
- 1dlströsocker
- 1dlvatten
- 1dläppelcidervinäger
- 8kryddpepparkorn
- 3lagerblad
- 100gsöta små kantareller, ansade och klara
Så lagar du
Friterad lök
1. Börja med att lägga den extremt tunt skivade lökarna i iskallt vatten, där kan de få vila i 30 minuter.
2. Häll av löken i en sil sedan – ordentligt! För att vara på den säkra sidan torkar du även av löken med hushållspapper. Nu ska du fritera.
3. Hetta upp oljan rejält, till ca 170 grader. Släng ner ett par lökskivor och se vad som händer. Det ska fräsa lite och de ska bli gyllenbruna ganska snabbt. Ja – nu är det bara att köra.
4. Ner med löken i omgångar, tar upp med hålslev när de är vackert bruna och låt rinna av på hushållspapper.
5. Salta dem lite innan du dekorerar med dem.
Syrade kantareller
1. Koka ihop allt utom kantarellerna.
2. När det är gjort häller du koket över kantarellerna som ligger i en snygg glasburk förstås.
3. Låt ligga där i ett par timmar minst – sedan är de redo för allt!